Improve your online marketing

There are tools that allow us to see exactly who has viewed our website, which path visitors have followed while on our website and how long they have remained at a particular section of the website. This is interesting because this information can help in increasing the efficiency of the website. What can you do to improve your online marketing?

Read this blog in Dutch

Bijna elk bedrijf heeft wel een marketingstrategie uitgezet. Hebben doelen bepaald (bijvoorbeeld meer naamsbekendheid creëren en een winstgevend bedrijf opbouwen), mogelijkheden verkend en vervolgens strategieën uitgezet om deze doelen te bereiken. Sommige bedrijven gaan zelfs nog een stapje verder en maken gebruik van SEO om de vindbaarheid op het net te vergroten of van Google Analytics voor de statistische gegevens van hun webverkeer. Tot zover marketing op dit moment.

We weten over het algemeen goed wat onze doelen zijn en we verrichten inspanningen om deze te bereiken. Zonde om nu te stoppen. We kunnen tegenwoordig namelijk de gegevens over dataverkeer gebruiken om actief onze online marketing te verbeteren. Er bestaat een tool die ons in staat stelt om precies te zien wie onze website heeft bekeken, welk pad bezoekers hebben gevolgd op de site en hoelang zij een bepaald punt bezocht hebben. Dat is interessant, want met deze informatie kan je het rendement van het huidige verkeer op jouw website verhogen. Daarnaast kan je een meer actieve rol innemen met betrekking tot sales. Hoe bereik je dit?

Pas webteksten aan
Bekijk de bezoekers die op je website komen. Wie zijn het? Wat doen ze op mijn website?  Geef antwoord op deze vragen en pas aan de hand hiervan de teksten op je website aan. Hiermee verhoog je de terugkeer van bezoekers.

Ga actief achter leads aan
Doordat je weet welke mensen jouw website bezoeken kan je actief achter jouw leads aan gaan. De mensen die jouw website bezoeken zijn blijkbaar geïnteresseerd in de dienst of het product dat jij aanbiedt. Blijkt uit de statistieken dat ze vaker terugkeren? Bel ze op!

Bekijk welke marketinguiting effectief is

Sommige campagnes zijn effectiever voor de branding dan andere. Verspreid informatie en acties via Facebook, Twitter en LinkedIn. Met behulp van de statistieken kan je nu precies bijhouden hoeveel het verkeer toeneemt na zo’n marketinguiting. Zo weet je direct wat succesvol is en wat minder succesvol is. Tegelijkertijd draagt dit ook weer bij aan de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

Gebruik dus de statistieken van het online verkeer rondom jouw bedrijf als tool bij online marketing en neem een proactieve houding in. Dat zal resulteren in meer naamsbekendheid en leads en uiteindelijk zal jouw bedrijf steeds succesvoller zijn.

Back to the blog overview

Marketing Automation Partners