Apps, an extension of your online marketing strategy

The “app” can safely be called a buzzword these days. It sometimes seems that your organisation has missed the boat if you don’t have an in-house app. The question is, is that really true? Perhaps now is the right time to think about an app…

Read this blog in Dutch

De ‘app’ kun je tegenwoordig gerust een buzzwoord noemen. Het lijkt er soms zelfs wel op neer te komen dat je als organisatie de boot gemist hebt als je nog geen app in huis hebt. De vraag is echter of dat het wel zo is? Misschien is juist nu pas de tijd rijp om over een app na te gaan denken…

Als ik aan mensen in mijn omgeving vraag: “Wat is jouw meest favoriete app?”, dan is het antwoord vaak socialmedia-apps als Twitter, Facebook en LinkedIn, gevolgd door een app voor het weer en de nieuws-apps die dagelijks veel gebruikt worden. Op de vervolgvraag: “Welke apps gebruik je nog meer?”, weten de meeste mensen het antwoord niet. Het blijkt nu eenmaal dat mensen veelvuldig apps downloaden, maar dat het nieuwe van de apps er doorgaans al binnen vijf dagen weer vanaf is. Vervolgens wordt de app niet of nauwelijks meer gebruikt. Herkenbaar?

Online-marketingstrategie

Loont het dan nog wel om een app in te zetten voor uw bedrijf? In de wereld van (online) marketing en communicatie zie je juist een anticyclische beweging plaatsvinden. Steeds meer bedrijven zetten een app in om dichter bij hun klanten te staan en om op de behoefte van klanten in te kunnen spelen.

Een app kan beschouwd worden als een verlengstuk van de online-marketingstrategie. Met behulp van online-marketingtechnieken en marketing analytics kunnen we steeds beter bepalen wat het (koop)gedrag is van een klant. Doordat we dat gedrag kunnen meten en analyseren, kunnen we steeds beter revelante content aanbieden om uiteindelijke betere conversies te behalen. Het inzetten van een app doet daar nog een schepje bovenop. Met een app kunt u klanten en prospects een eigen thuis geven binnen uw bedrijf. Op maat gesneden content en het toevoegen van interactie biedt de mogelijkheid om op een dagelijkse manier met klanten te communiceren en steeds meer te weten te komen over de wensen die er zijn.

Een paar tips

Mooie woorden, het klinkt eenvoudig en dat wil toch iedereen? Klopt, en juist daarom zijn er tegenwoordig zoveel ontwikkelingen op het gebied van apps binnen (online-)marketingstrategieën. Mocht u overwegen om ook een app in te gaan zetten in uw marketingmix, dan geef ik u hierbij graag de volgende tips mee om over na te denken:

  • Wat is het doel dat u wilt bereiken met het inzetten van een app?
  • Wie is uw doelgroep?
  • Heeft u voldoende relevante content die u kunt en wilt delen via de app?
  • Houd de app simpel; hoe complexer de app, des te minder hij gebruikt wordt.
  • Houd er in uw budget rekening mee dat een app zelf ook marketing nodig heeft.

Het klinkt wellicht eenvoudig en aantrekkelijk om een app toe te voegen aan uw marketingstrategie. In de realiteit komt er echter veel bij kijken om het van A tot Z uit te werken en te realiseren. Daarom nodigen wij u graag uit bij ContentXperience om eens te sparren over uw app-ideeën en hoe u deze zou kunnen combineren met uw bestaande marketingstrategie. Wij zijn tevens in staat om een haalbaarheids-check uit te voeren, zowel technisch als financieel. Ook benieuwd hoe snel uw ideeën werkelijkheid kunnen worden? Neem dan contact op met ContentXperience.

Back to the blog overview

Tags:

Marketing Automation Partners