The power of infographics

They’re all over the Internet and becoming increasingly popular: infographics. If you’re looking for a way to communicate information simply and clearly, an infographic is your solution. They are graphic views of information in which text and image form an organised and simple entity.

Read this blog in Dutch

Overal op het internet kom je ze tegen, ze worden steeds populairder: infographics. Zoek je een goede manier om complexe informatie eenvoudig en helder te communiceren, dan is een infographic je oplossing. Het zijn grafische weergaven van informatie, waarin tekst en beeld samenkomen in een overzichtelijk geheel.

Soms zie je het niet meer. Je hebt ontzettend veel te vertellen, maar als je het opschrijft wordt het zo’n lang en complex verhaal dat je van tevoren al weet dat niemand het online gaat lezen. Je weet niet meer hoe je al je informatie en statistische data beknopt en helder over kunt brengen. Hoe zorg je er nou voor dat die informatie toch aankomt bij de lezer?

Datavisualisatie
Middels datavisualisatie kan de meest complexe data overzichtelijk worden weergegeven. Lange teksten zijn niet nodig, want ook beeld kan heel veel vertellen. De juiste mix tussen beeld en tekst zorgt ervoor dat men snel de benodigde informatie in zich op kan nemen. Infographics, een vorm van datavisualisatie, worden steeds populairder omdat het tegenwoordig erg belangrijk is dat informatie snel overgebracht kan worden. Online worden lange teksten nauwelijks meer gelezen omdat het simpelweg te lang duurt, maar even een infographic scannen is daarentegen snel gedaan.

Waarom infographics?
Naast het feit dat infographics overzichtelijk en snel scanbaar zijn, brengt het meer voordelen met zich mee. Zo kunnen ze makkelijk gedeeld worden op social media, waardoor je content een groter publiek bereikt. Zet je jouw bedrijfslogo op de infographic, dan zal dus ook jouw merk datzelfde publiek bereiken. Doordat het makkelijk gedeeld kan worden, zorgt het ook voor meer traffic naar je website, waardoor je uiteindelijk ook hoger in de zoekresultaten op Google zult eindigen.

Wat is er in dit geval beter dan een infographic die je helder uit kan leggen wat infographics precies zijn en hoe je ze kunt maken. Klik op onderstaande afbeelding om de complete infographic met deze informatie te zien.

what-is-an-infographic_IGL

Back to the blog overview

Tags:

Marketing Automation Partners