Generate more traffic to your website

You’ve gotten it all done: You have a beautiful website for your business where your (potential) customers and clients can easily find information. Let the visitors come! But how do you ensure that they can find your site? Here are five tips to generate more traffic foryour website.

Read this blog in Dutch

Je hebt het helemaal voor elkaar: je hebt een mooie website voor je bedrijf, waarop je (potentiële) relaties en klanten alle benodigde informatie makkelijk kunnen vinden. Laat die bezoekers maar komen! Maar hoe zorg je ervoor dat zij jouw website kunnen vinden? Hier vijf tips om meer traffic naar je website te genereren.

Voordat je bezoekers naar je website trekt, moet je zeker weten dat je website er klaar voor is. Check het dus nog even: ziet het er mooi en overzichtelijk uit? Kunnen bezoekers informatie snel vinden op je website? Zijn je teksten kort, krachtig en interessant voor de lezer? Mooi, dan gaan we aan de slag.

1. Content en zoekmachineoptimalisatie

Er zijn een aantal tips om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een domeinnaam hebt dat past bij wat je bedrijf doet en dat de pagina’s van je website zoekmachinevriendelijke URL’s hebben. Kijk ook nog eens kritisch naar de teksten die op je website staan. Staan de woorden erin waarop je gevonden wilt worden?

2. Verstuur nieuwsbrieven

Al je klanten, relaties en prospects staan waarschijnlijk opgeslagen in een database. Zo niet, dan is het heel verstandig om er een aan te maken. Om ervoor te zorgen dat je regelmatig weer even onder de aandacht komt bij deze mensen, kun je een nieuwsbrief versturen. Daarin zet je nieuwtjes en interessante berichten die te maken hebben met je business. Zorg er wel voor dat je informatie interessant is om te lezen. Link het nieuwsitem van je nieuwsbrief door naar een item op je website, waar mensen meer kunnen lezen over het onderwerp.

3. Activiteit op social media

Ben je al actief op social media? Facebook, Twitter en LinkedIn zijn communicatieplatforms die veel traffic naar je website op kunnen leveren. Creëer een continue stroom berichten die telkens doorlinkt naar content op je website. Natuurlijk mogen deze berichten wat promotioneel zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat er inhoud in zit die echt interessant is voor je doelgroep.

4. Links van externe webpagina’s

Links van externe websites naar jouw website zorgen voor een hogere waardering in zoekmachines op keywords die voor jouw website relevant zijn. Denk daarbij aan links van social media, persberichten, blogs, maar ook links van websites van partners of klanten. Als zij een nieuwsberichtje op hun website zetten, over bijvoorbeeld een samenwerking met jouw bedrijf (incl. link), dan zal dat positieve invloed hebben op de traffic naar je website.

5. Blog

Door continu interessante content te plaatsen op je website, blijf je up-to-date en zorg je voor een betere vindbaarheid in zoekmachines. Nieuws verversen is daarom erg belangrijk, maar ook blogs zijn daarvoor geschikt. Deze content kan bovendien gedeeld worden op social media door jou, en iedereen die je blog interessant vindt.

Vergeet dus niet: voordat je mensen naar je website trekt, moet je zeker weten dat je website ook goed en interessant is. Is dat niet zo, dan heb je niets aan de traffic naar je website, want dan zijn je bezoekers binnen een paar seconden weer weg. Bij goede corporate communicatie draait het immers altijd om het totaalplaatje.

Back to the blog overview

Marketing Automation Partners