The press release 2.0: The social media release

In order to reach your business’s social network as well as enriching a press release with social media information, videos, images and more, the traditional press release is no longer sufficient. Fortunately, there are modern tools available with which enriched press releases may be sent in the form of a social media release.

Read this blog in Dutch

Om de media op de hoogte te brengen van het laatste nieuws over uw bedrijf, producten of diensten, stuurt u doorgaans een persbericht de deur uit. Veelal per e-mail of via een persberichtendienst naar een statische perslijst. Echter, om ook het sociale netwerk van uw bedrijf te bereiken – en tevens het persbericht te verrijken met social media-informatie, video’s, afbeeldingen en meer – is het traditionele persbericht niet meer voldoende. Gelukkig zijn er moderne tools voorhanden waarmee u verrijkte persberichten de wereld kunt insturen, in de vorm van een ‘socialmedia-release’.

Waar het in een traditioneel persbericht draait om de welbekende vijf W’s, wordt er in de huidige wereld van social media meer verwacht van een persbericht. Het bericht moet eenvoudig gedeeld kunnen worden met uw digitale netwerk, maar bijvoorbeeld ook voorzien zijn van alle vormen van rijke content.

De basis van een socialmedia-release is een persbericht zoals we dat kennen, bestaande uit kop, subkop, inleiding, berichttekst, datum en afzender. Naast deze informatie biedt een social media release vele extra’s, zoals quotes, afbeeldingen, links naar externe bronnen en video’s. Maar ook integratie met social media via tweet-, share- en like-buttons, of een social media-pitch die mensen als basis voor hun retweet kunnen gebruiken, behoort tot de mogelijkheden.

Een socialmedia-release (persbericht 2.0) heeft een eigen url waar al deze informatie te vinden is en blijft. Het volledige bericht hoeft niet langer rondgestuurd te worden; het verspreiden van een inleidende tekst met een link naar het bericht is voldoende. Hierdoor wordt het voor journalisten en bloggers makkelijker om alle relevante informatie rondom een persbericht handig op één plek te vinden.

Alle socialmedia-releases van het bedrijf zijn terug te vinden op een vaste plek: de  pressroom. Een pressroom biedt niet alleen een archief van al uw socialmedia-releases, maar bijvoorbeeld ook e-mail- en tweet-templates, categorie-specifieke RSS-feeds, e-mail alerts en verzending naar de bekende zoekmachines.

U kunt een voorbeeld bekijken in de pressroom van ContentXperience: http://contentxperience.pressdoc.com

Wilt u de stap maken van traditionele persberichten naar socialmedia-releases, neem dan gerust contact met ons op. Bij ContentXperience schrijven wij graag uw socialmedia-releases, verzorgen wij uw pressroom en de distributie naar uw (sociale) netwerk en relevante media.

Back to the blog overview

Marketing Automation Partners