Video as part of your marketing strategy

Online video has become an essential part of everyday life and is gaining in popularity daily. Did you know that online video can be an effective tool in your content marketing strategy?

Read this blog in Dutch

Online video is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en wint alleen maar aan populariteit. Wist u dat online video ook een effectief middel kan zijn binnen uw content-marketingstrategie?

Online video is hot!

Zoals gezegd groeit de populariteit van online video nog steeds. Het enorme succes van YouTube is hier een mooi voorbeeld van. De afgelopen twee jaar is het aantal uren dat gebruikers video kijken op YouTube met maar liefst 60 procent gegroeid. Inmiddels heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle internetgebruikers ter wereld! Uw doelgroep bevindt zich dus ook onder deze kijkers. Bovendien zorgen moderne technologieën ervoor dat video niet meer alleen is weggelegd voor de grote bedrijven met enorme marketingbudgetten; ook u kunt met video aan de slag!

Waarom videomarketing?

Veel decision makers binnen organisaties hebben steeds minder tijd om zich te informeren. Met behulp van een video kunt u veel informatie geven in korte tijd. Video is dus een ideaal medium voor contentmarketing. Daarnaast is aangetoond dat de gemiddelde gebruiker ongeveer 88 procent langer op een website blijft die gebruikmaakt van video en dat websites die gebruikmaken van video het dubbele aantal conversies genereren. Bovendien is het uploaden van een video via YouTube ook goed voor uw vindbaarheid in Google, omdat Google een hoge ranking geeft aan websites die een relevante YouTube-video embedden.

Moment en boodschap

Wanneer u gebruikmaakt van de content-marketingstrategie, draait het allemaal om het aanbieden van de juiste content op het juiste moment. Als u video wilt aanbieden aan uw doelgroep, zijn er verschillende soorten video’s die u kunt gebruiken om uw boodschap over te brengen. Zo kunt u kiezen voor een teaser die de interesse van de kijker wekt en dus erg geschikt is voor de awareness-fase, of voor een educatieve uitleganimatie die meer geschikt is voor de consideration-fase. Bent u benieuwd welke typen video u kunt gebruiken? Lees dan de gratis whitepaper aan de rechterkant.

De stijl van de video is natuurlijk volledig aan te passen aan uw wensen; of u nu kiest voor een animatie, vlog of speelfilm. Houd daarbij wel altijd uw doelgroep en boodschap in het oog. Zorg ervoor dat u uw boodschap op een heldere manier overbrengt, in een vorm die aansluit bij uw doelgroep. Wilt u meerdere onderwerpen bespreken? Dan kunt u er wellicht beter voor kiezen om specifieke video’s te maken en deze op aparte pagina’s te plaatsen die verwijzen naar specifieke opvolgcontent.

Bent u benieuwd hoe u video kunt inzetten in uw (content-)marketingstrategie? Bekijk deze handige videomarketingtips of neem contact met ons op via info@contentxperience.nl.

Bronnen: YouTube, Content Marketing Institute

Back to the blog overview

Marketing Automation Partners