Photo service Instagram, also interesting for content marketing

The success of the image application Instagram perhaps shows that a picture says more than a thousand words. According to research conducted by the firm Forrester, Instagram offers companies and brands 120 times more engagement per follower than Twitter and 58 times more than Facebook.

Read this blog in Dutch

Het succes van de op afbeeldingen gerichte applicatie Instagram toont wellicht aan dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Volgens een analyse van onderzoeksbureau Forrester biedt Instagram bedrijven en merken 120 keer meer betrokkenheid per volger dan Twitter en 58 keer meer dan via Facebook.

Interessante cijfers. Voor ContentXperience was het de reden om ook van start te gaan met Instagram. Maar wat betekent dit voor uw contentmarketing? Misschien wordt het wel tijd dat u ook op de Instagram-trein moet springen. Onderstaand een aantal tips die wellicht handig zijn om rekening mee te houden als u ook van start gaat met Instagram.

1. Wees creatief met uw visuals

Het gebruik van de Instagram-app is op zich eenvoudig genoeg: u neemt een foto en u plaats deze. Echter, zo simpel is het niet. De meest verspreide afbeeldingen zijn goed doordacht, relevant en origineel. Afbeeldingen moeten bovendien een goede kwaliteit hebben, scherp en goede belicht zijn. Goede apparatuur is dus ook niet onbelangrijk.

2. Gebruik onderschriften

Hoewel een Instagram-afbeelding misschien voor zichzelf spreekt, kan het toevoegen van een simpel onderschrift het bericht nog een stuk sterker maken. Goede omschrijvingen kunnen duidelijkheid verschaffen bij de afbeelding, want niet iedereen zal ze misschien meteen begrijpen.

3. Publiceer regelmatig

Eén keer per maand een afbeelding publiceren is niet voldoende om uw volgers te onderhouden. Maak er een doel van om regelmatig content te publiceren, misschien wel door een planning daarvoor bij te houden. Door regelmatig te publiceren, blijven uw volgers geïnteresseerd en heeft uw het meeste kans op succes.

4. Creëer en gebruik relevante hashtags

Net als Twitter en Facebook gebruikt ook Instagram hashtags om relevante afbeeldingen samen te voegen op basis van een bepaalde ‘tag’. Door een relevante hashtag te gebruiken, vergroot u het bereik van uw afbeeldingen en heeft u meer kans op nieuwe volgers.

5. Betrek uw community

Het neerzetten van een succesvolle Instagram-campagne eindigt niet met de content die u publiceert. Het is net zo belangrijk om uzelf en uw volgers te betrekken bij de community die u rondom uw aanbod probeert op te bouwen. Dit kan gedaan door te reageren op opmerkingen van volgers, relevante mensen te volgen en ze te noemen in uw berichten.

Bron: ScribbleLive

Back to the blog overview

Marketing Automation Partners